Tehnodrvo logo

TEHNODRVO D.O.O

DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA PROIZVODNJU, PROMET I USLUGE TEHNODRVO EKSPORT-IMPORT
GORAČIĆI

BRIKET

Kako bi se smanjila zavisnost od fosilnih goriva i uvoza energenata, kao i poboljšala ekološka svest, preduzeće Tehnodrvo je pokrenulo program u oblasti obnovljivih izvora energije. Primenom tehnologije omogućena je izrada jeftinog ogrevnog materijala od drvnog otpada (strugotine). Ovim sistemom smo doprineli zaštiti životne sredine, jer se kompletan drvni otpad koristi kao biomasa (izvor toplotne energije) i ne zagađuje okolinu.

Kao vrlo kvalitetno, ekonomično i ekološko gorivo, briket je pogodna sirovina za korišćenje u kotlovima bilo koje snage, od onih koji greju privatne kuće do onih u velikim industrijskim postrojenjima, gde god je potrebno postići visoke temperature sagorevanjem. Dobija se od suve strugotine, koja nastaje u procesu finalne proizvodnje. Formiranje briketa ostvaruje se u hidrauličnoj presi visokog pritiska, kapaciteta 80 kg/h.

Kao osnovne karakteristike briketa izdvajaju se: kompaktnost, kaloričnost, ekonomičnost i odsustvo neprijatnih mirisa prilikom sagorevanja. Naš briket je tvrd poput drveta, ne kruni se i ne ostavlja mnogo prašine. Njegova kompaktnost omogućuje mu da, pri sagorevanju, dugo drži prvobitni oblik, pa time i vatru. Briketom se, zbog njegove velike kalorijske vrednosti, brzo postiže željena temperatura u prostorijama. Briketi su ekološki čist proizvod bez hemijskih dodataka i lepka, čije odsustvo doprinosi prijatnom mirisu, kao kada gori čisto drvo, i pruža ugodan osećaj korisniku. Briket ravnomerno sagoreva sa malo dima i bez lebdećeg pepela. Sagorevanjem ne zagađuje životnu sredinu, a energija koja se oslobađa ne utiče na izmenu klime (briket ima minimalnu emisiju ugljen-dioksida i drugih štetnih gasova).

Masovna primena čvrste biomase za energetske potrebe može rešiti određene lokalne ekološke probleme, smanjiti upotrebu fosilnih goriva i doprineti održivom energetskom razvoju. Nadamo se da ćete i Vi, uz naše proizvode, pomoći očuvanju životne sredine i omogućiti zdraviji život svima nama.

BRIKET

BRIKET

Karakteristike našeg briketa:

  • Sastav: drvni otpad (80% tvrdo drvo, 20% meko drvo),
  • Dimenzije: prečnik: 70mm, dužina: 50 - 120mm,
  • Vlažnost: 12 - 14%,
  • Kalorična moć: 17MJ/kg,
  • Specifična težina: 800 - 1100g/dm3,
  • Rok upotrebe: neograničen, čuvati na suvom mestu,
  • Pakovanje: vreće od 30, 35 i 40 kg.

PROIZVODI